Lahe maasikatort

Põhi:

  • 3 muna
  • 3 sl suhkrut
  • 1 sl kamajahu
  • 1 sl nisujahu
  • 1 sl tärklist

Maasikakreem:

  • 11 g želatiini
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 sl vett
  • 100 g valget šokolaadi
  • 500 g purustatud maasikaid
  • 500 ml vahustatud vahukoort
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa kuivained ja vala tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta biskviiti 190 kraadi juures umbes 15 minutit, võta ahjust ja lase jahtuda.
Paisuta želatiin sidrunimahla ja veega, sulata ja sega purustatud maasikatega. Sulata šokolaad veevannil, lase pisut jahtuda ja sega vähese vahustatud vahukoorega. Sega omavahel maasikamass ja šokolaadiga vahukoor.
Tõsta kreem biskviitpõhjale ja jäta paariks tunniks jahedasse tahenema.