Kapsa-juustupirukas
Põhi:
- 100 g võid
- 2 dl jahu
- 2,5 dl riivjuustu
Täidis:
- 500 g värsket kapsast
- 1 tl soola
- 1 tl ökoloogilist roosuhkrut
- peotäis hakitud tilli
- 2 keedetud muna
- 150 g riivitud juustu
- 100 g kodujuustu
- 2 muna
- 100 g hapukoort
Lõika kapsas peenikesteks ribadeks ja keeda vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Kurna ja jäta jahtuma. Valmista pirukapõhi. Sega pehme või juustu ja jahuga ühtlaseks tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja, torka kahvliga sisse augud ning eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Sega jahtunud kapsale juurde juustud, keedetud ja hakitud munad, sool, suhkur ja till. Jaota kate ühtlaselt eelküpsenud põhjale ning kalla üle muna-hapukooreseguga. Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit.