Praetud haug karamellistatud kevadkapsa ja oblika-võikastmega

4–6 portsu

  • 1 keskmise suurusega haug (u 1,5 kg)
  • nisujahu
  • soola
  • pipart
  • toiduõli
  • võid

Karamellistatud kevadkapsas

Oblika-võikaste

  • 200 g võid
  • 50 g vett
  • väike punt oblikat
  • soola

Lisaks

  • 6 redist
  • 4 värsket kartulit, keetetud ja grillitud
  • 100 g rohelist sibulat, grillitud
  • salatilehti
Karamellistatud kapsa valmistamiseks soojenda ahi 180 kraadini. Lõika kapsas 6 sektoriks. Pane pann tulele ja raputa peale suhkrut ning kuumuta segamata, kuni hakkab tekkima kerge karamell. Pane pannile kapsad ja kuumuta ühelt poolt u 2 minutit, seejärel keera kapsad ümber ja kuumuta veel 2 minutit. Lisa võikuubikud ja raputa panni nii, et või sulaks ja seguneks karamelliga. Maitsesta soola ja pipraga. Kasta kapsaid saadud vedelikuga paar korda ja pane ahju u 10 minutiks küpsema või kuni kapsas on peaaegu pehme.
Fileeri haug ning maitsesta soola ja pipraga. Paneeri jahus. Pane pann tulele ja lase kuumaks, lisa toiduõli. Prae kala ühelt poolt kuldpruuniks ja keera filee ümber, lisa paar võikuubikut ning jätka praadimist kuni kala on ka teiselt poolt kuldpruun.
Oblika-võikastme valmistamiseks pane potti vesi ja lase see keema. Keera tuli hästi vaikse peale ja hakka lisama ükshaaval võikuubikuid, samal ajal pidevalt segades. Sega, kuni kõik on sulanud ja on tekkinud ühtlane kaste. Maitsesta soolaga ja hoia soojas kohas enne serveerimist (kui kaste maha jahtub, läheb see hukka). Enne serveerimist lisa tükeldatud oblikad.