Maasikad vahukoorega

Coulis:

  • 0,5 kg maasikaid
  • 150 g 
  • suhkrut
  • 1 sidruni mahl

Puhasta maasikad ja purusta suhkruga kannmikseris 2–4 minutit. Maitsesta sidrunimahlaga, kurna läbi tiheda sõela ja säilita külmkapis.

 Kreem:

  • 2 sl mascarpone’t
  • 150 g vahukoort
  • 2 sl suhkrut 
  • 100 g vanillikastet

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega vanillikaste mascarpone’ga ja siis vahukoorega.

Šokolaadimuld:

  • 50 g nougat’i 
  • 60 g pähklikreemi
  • 20 g kondenspiima
  • 400 g šokolaadi
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • 50 g võid
  • 200 g kakaod
  • 0,5 pk  digestiivküpsiseid

Sulata šokolaad pähklikreemi, või ja kondenspiimaga. Purusta nougatine ja küpsised, sega kokku ja lase sügavkülmas 6 tundi hanguda. Purusta saadud mass kakao ja piparkoogimaitseainega köögikombainis ja säilita külmikus.

Serveerimiseks: aedmaasikaid, metsmaasikaid, arbuusi, kreemi, šokolaadimulda, miniürte

Kõige alla aseta kreem, siis šokolaadimuld ja puhastatud maasikad. Kõige peale vala marjakaste ja kaunista miniürtidega.