Maasikad vahukoorega
Coulis:
- 0,5 kg maasikaid
- 150 g
- suhkrut
- 1 sidruni mahl
Puhasta maasikad ja purusta suhkruga kannmikseris 2–4 minutit. Maitsesta sidrunimahlaga, kurna läbi tiheda sõela ja säilita külmkapis.
Kreem:
- 2 sl mascarpone’t
- 150 g vahukoort
- 2 sl suhkrut
- 100 g vanillikastet
Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega vanillikaste mascarpone’ga ja siis vahukoorega.
Šokolaadimuld:
- 50 g nougat’i
- 60 g pähklikreemi
- 20 g kondenspiima
- 400 g šokolaadi
- 1 tl piparkoogimaitseainet
- 50 g võid
- 200 g kakaod
- 0,5 pk digestiivküpsiseid
Sulata šokolaad pähklikreemi, või ja kondenspiimaga. Purusta nougatine ja küpsised, sega kokku ja lase sügavkülmas 6 tundi hanguda. Purusta saadud mass kakao ja piparkoogimaitseainega köögikombainis ja säilita külmikus.
Serveerimiseks: aedmaasikaid, metsmaasikaid, arbuusi, kreemi, šokolaadimulda, miniürte
Kõige alla aseta kreem, siis šokolaadimuld ja puhastatud maasikad. Kõige peale vala marjakaste ja kaunista miniürtidega.