Beseekattega rabarberikook

Põhi:

  • 100 g toasooja võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 5 munakollast
  • 0,5 dl piima
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl jahu

Kate:

Haki rabarber peeneks. Sega suhkru ja maisitärklisega. Tõsta kõrvale.
Vahusta või ja suhkur, vahustamist jätkates lisa ükshaaval munakollased. Vahusta edasi ja lisa piim. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega see käsitsi tainasse.
Vahusta munavalged. Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta tugevaks vahuks. Pane ahi 150 kraadile soojenema (pöördõhk). Vooderda umbes 24 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm küpsetuspaberiga, vala tainas vormi, lisa selle peale vedelikust nõrutatud rabarber ja kõige peale tõsta kate.
Küpseta ahju keskmises osas umbes 50 minutit (ära ust vahepeal uudishimust lahti tee). Kui kook valmis, lase avatud uksega ahjus jahtuda. Kooki võib teha ka väikestes vormides. Sellest kogusest saab umbes 12 koogikest ja siis on küpsetusaeg umbes 40 minutit.