Apelsini, pruuni suhkru ja konjakiga graavitud lõhefilee

Graavitud lõhe

  • 1 kg lõhefileed
  • umbes 50 g meresoolahelbeid
  • 2-3 sl pruuni roosuhkrut
  • 2 tl apelsinipipart
  • sorts konjakit
  • soovi korral veidi pomerantsi
Puhasta lõhefilee luudest. Sega omavahel sool, suhkur, apelsinipipar ja puista lõhefileele peale. Patsuta maitseained veidi lõhefilee sisse, tilguta peale veidike konjakit. Võid lõigata lõhefilee kaheks tükiks, lihapooled kokku keerata ning siis tugevalt kokku vajutada. Aseta lõhe õhukindlasse karpi ning jäta 24 tunniks marineeruma. Valmis lõhefileest lõika fileerimisnoaga õhukesed viilud.

Avokaadokreem

  • 2 peeneks hakitud või kahvliga purustatud küpset avokaadot
  • 100 g toorjuustu
  • 1 punane sibul, hästi peeneks hakituna
  • sidrunimahla
  • haktitud tilli
  • soola ja pipart
  • soovi korral hästi peeneks hakitud punast tšillit
Sega peeneks hakitud avokaado, sibul, hakitud till ja toorjuust. Maitsesta soola ja pipraga, pigista sisse sidrunimahla ja soovi korral haki sisse tšillipipart.

Lavašikorvikesed

Lõika õhukesest lavašist ruudukujulised ja ca 10 cm läbimõõduga tükid. Piserda neid veidi oliiviõliga, suru muffinipanni nii, et moodustuks äärtega korv ning küpseta 180-200 kraadi juures kuni korvikesed on krõbedad ja kergelt kuldpruunid. Serveerimiseks aseta lõhefileest lõigatud tükid lavašikorvi, tõsta peale avokaadosalsat ning maitseta soovi korral veel soola ja pipraga.