Tomat „Vilja” ja Eesti maasikad ürtidega maitsestatud toorjuustu ja maasika-äädikakastmega

4-le

  • 2 suurt ja küpset tomatit „Vilja”
  • 100 g Eesti maasikaid
  • 200 g Rooma salatit (mini) või salatsigurit
  • 100 g musta seemneleiba

Toorjuust:

  • 200 g toorjuustu
  • murulauku
  • tüümianit
  • peterselli

Maasikakaste:

  • 20 ml maasika-balsamico’t
  • 50 ml oliiviõli
  • 1 tl mett
  • 3–5 basiilikulehte
  • 40 g šalottsibulat
  • 1 tl meresoola
  • musta pipart

Lõika tomatid väiksemaks ja jaota 4 portsjoni vahel, seejärel kaunista maasikatega. Hõõru toorjuust pehmeks ja klopi natuke vispliga, lisa peeneks hakitud värsked ürdid. Lisa tomatile ja maasikatele pestud ning kuivatatud noored salatilehed. Küpseta seemneleiva õhukesi viile ahjus 200 kraadi juures 5 minutit. Kastme valmistamiseks sega kõik kastmeained kokku, jättes viimaseks oliiviõli ja peeneks hakitud šalottsibula. Serveerimisel lisa taldrikule ka ürtidega toorjuust, kasutades selleks pritskotti.